Hibaelhárítás (4.0 verzió)

Vissza

Tartalom

Iszonyatos nagy hiba
Buta felhasználó okozta hiba
Piros színű hibaüzenetek
Egyéb hibaüzenetek

Iszonyatos nagy hiba (Fatal error)

Az iszonyatos nagy hiba azt jelenti, hogy a program nem tudja legenerálni a kért diát. Az iszonyatos nagy hibák kódja mindig 0-val kezdődik.

kód: 00 Teljes összeomlás. Szívás. Vagy elszállt az internetkapcsolat, vagy a szerver kilehelte a lelkét. Annyi erő azért még volt benne, hogy ezt a hibaüzenetet elküldje, így még van remény!

kód: 01 A program nem tudja feldolgozni az adatokat. Valami kóbor áram került a rendszerbe, vagy kicsináltad a programot. Gyakran előfordul akkor, ha menet közben olyan igehelyet írsz be, amit a program nem tud értelmezni.

kód: 02 A keresett könyvet ({könyv}) nem találom. Rosszul gépelted be az igehelyet. Jellemzően akkor fordul elő, ha elfelejtesz a könyv után szóközt ütni. Megelőzhető, ha nem menet közben viszed be az igehelyeket.

kód: 03 A Bibliában nem létezik a következő vers: {könyv} {fejezet}:{vers} A programnak ilyen esetben igaza van. Az eltérő versszámozás miatt oda kell figyelni arra, hogy a tanítóval közös fordítást használjunk.

kód: 04 A keresett diát ({dia}) nem találom. Te egy hekker vagy, ha ezt az üzenetet látod. Ha mégsem, akkor valami nagyon nem szuperál az adatbázisban.

kód: 05 Az ének szövege sérült, vagy hiányzik: {cím} Valószínűleg sikerült egy sérült diát lekérdezni. Ez esetben a fel nyíl többszöri leütése szokott segíteni. Másik lehetőség, hogy valaki vicces kedvében az énekhez nem írt be szöveget, vagy kitörölte az összes diáját.

kód: 06 Nem létező vagy sérült fordítás. Nincs telepítve ez a bibliafordítás. Válassz másikat!

kód: 07 A kért számú éneket ({azonosító}) nem találom, de hiba történt benne. Valaki kitörölte az éneket, vagy hibás fájlt nyitottunk meg.

Buta felhasználó okozta hiba (User error)

A buta felhasználó okozta hiba akkor jelentkezik, ha programot nem rendeltetésszerűen használjuk. Ilyen esetekben mindig bocsánatot kell kérni a szoftvertől. Általában elnéző szokott lenni, és hamar túlteszi magát a felhasználó botor viselkedésén.

kód: 10 Hoppá-hoppá! Azt hiszed, én elindítom a vetítést, ha nem adtál meg éneket? Először meg kell mondani, mit vetítünk, csak utána lehet vetíteni. Nézd meg a használati útmutató Dicsőítés összeállítása című fejezetét!

kód: 11 Nem adtál meg éneket. A helyzet bonyolultságának megelőzése céljából a vetítést nem indítom. Lásd 10-es hiba!

kód: 12 A vetítés elindításához szükségem lenne egy hírre, amit kivetíthetek. Ma rossz hangulatban vagyok, hamar fel lehet idegesíteni. Légy szíves ne tedd ezt többé! Lásd 10-es hiba! Valószínűleg alsó eszköztáron található Új hír gombra lesz szükséged.

kód: 13 Most magamnak varázsoljam elő a vetítendő képeket, vagy betöltenél előbb egy képfájlt? Lásd 10-es hiba! Valószínűleg alsó eszköztáron található Új kép gombra lesz szükséged.

kód: 14 A fűzfán fütyülő rézangyalát! Ilyen könyvet nem is találok! Hiba a hibaüzenet előállítása közben: nem elég nagy ez az ablak, hogy minden panaszom beleférjen. Valószínűleg elfelejtettél szóközt ütni a könyv címe után.

kód: 15 Főnök! A fejezet és a vers mező mégis csak pozitív egész számot érdemelt volna. A Boszi az első szóköz után csak egész számokat fogad el, a "hdkrhfvn" sajnos érvénytelen.

kód: 16 Nem tűröm, ha szórakoznak velem! Szerinted én nem veszem észre, hogy üresen hagytad a mezőt? Az Új igehely mezőbe üres entert ütni csúnya dolog. Azzal sem vágod át, ha csak szóközöket gépelsz be.

kód: 17 Naná, hogy most sem én szúrtam el! Be-be-beee! Te bezzeg azt hiszed, hogy cím nélkül is lehet hírt menteni. A hirdetésnek címet kell adni, hogy a program meg tudja jeleníteni a listában. Érdemes, de nem kötelező egyedi, jól megjegyezhető címet adni, hogy később tudd azonosítani.

kód: 18 Na, most akkor üres hírt vetítsek? Azt a nagy szövegdobozt is ki kell tölteni, az a lényeg.

kód: 19 Úgy látom, fölöslegesen dolgoztatsz. Szerintem nincs mit törölni! Ha üresek a listáid, akkor nem célszerű a Mindent töröl gomb használata. Lásd 21-es hiba!

kód: 20 Ha ezzel le tudsz fagyasztani, megkapod a Nobel-díjat! Amíg a háttérben vetítés fut, ez a gomb nem működik! Ha éppen vetítesz, szintén nem célszerű a Mindent töröl gombot nyomkodni.

kód: 21 Irgum-burgum! Üres fájlt nem mentünk! A Boszi munkakerülő fajta. Nem lehet értelmetlen munkákat kiadni neki.

kód: 22 Nagyon vicces, hogy nem olvasok be semmit. Fájlt úgy megnyitni, hogy egyik adattípus sincs megjelölve a Milyen adatokat olvassak be? oszlopban, nem túl bölcs döntés. Kérjél szépen bocsánatot!

kód: 23 Most én találjam ki, melyik fájlra gondolsz? Lásd: Dokumentáció, Hibaelhárítás fejezet 21. bekezdés. Tudom, hogy nem érdekel, csak idegesítelek vele. A Vetítő Boszorkány akármilyen jól lett megírva, nem gondolatolvasó. A Megnyitás gombhoz például meg kell neki mondani, hogy mégis melyik fájlt nyissa meg.

kód: 24 Ez csak nekem nem tűnik Vetítő Boszorkány fájlnak? (Ezúttal megúszod ezzel a rövid hibaüzenettel.) Valószínűleg nem is az. Az elmentett vetítések *.boszi kiterjesztésűek.

kód: 25 Több kísérlettel sem sikerült a fájlt beolvasni. Szerintem az általad megadott fájl nem is tartalmaz ilyen típusú adatokat. Abba a BOSZI fájlba, amit most meg akarsz nyitni, annak idején nem mentettél bele ilyen típusú adatokat.

kód: 26 Rendes körülmények között nem kellene látnod ezt az üzenetet; de a fájl, amit meg akarsz nyitni, olyan tetemesen nagy méretű (több, mint 4 MiB), hogy esélytelen beolvasni. Ez nem egy Adobe Photoshop, hogy a profi fényképezőgépeddel előállított 20 megapixeles fotóidat nézegesd vele. Más honlapokra se tölthetsz fel akármekkora fájlt. Micro$oft Painttel, vagy hasonló programokkal gyorsan át tudod méretezni a képet a töredékére.

kód: 27 Nocsak! Ez a fájltípus nem megengedett! Lehet, hogy csak át akarsz vágni, és ez nem is képfájl! Sajnos még csak a JPG, PNG és GIF formátumokat ismeri a program. A BMP fájlokat a Paint Mentés Másként menüpontjával PNG formátumba célszerű átalakítani.

kód: 28 Öcsi! Nem vágsz át! Tudom, hogy ebben a könyvben nincs is ennyi fejezet! A Boszi mindig a megadott fordítás szerint ellenőrzi az igehely meglétét. Érdemes ugynazt a fordítást használni, mint a tanító.

kód: 29 Nagyon meglepődtem, mert ebben a fejezetben nem találok ennyi verset. Lásd 28-as hiba!

kód: 30 Ezen a számon nem is találok semmilyen éneket! Állj szépen a sarokba! Nagy mestere vagy a Kézi bevitel funkciónak, de az ének számát nem sikerült megtanulni.

kód: 31 Nem tudok egy időben százfelé figyelni! Egyszerre csak egy hírt lehet szerkeszteni! A Boszinak igazi férfi agya van. Tényleg csak egy dologra tud odafigyelni egyszerre.

kód: 32 Új hír hozzáadása előtt a megnyitottat el kellett volna menteni! Lásd 31-es hiba!

kód: 33 Nem az előbb mentettem? Ugye, hogy már megint feleslegesen akartál dolgoztatni? Lásd 21-es hiba!

kód: 34 Nehogy már lefagyaszd a szervert! Egyszerre csak 16 MiB adatot lehet beolvasni! Próbáld meg a képeket kisebb adagokban beolvasni. Egyszerre kb. 4-10 kép mérettől függően már működni szokott.

Piros színű hibaüzenetek (Warning)

A piros színű hibaüzenetek gyakran megelőzik az iszonyatos nagy hibákat, így feltétlen oda kell rájuk figyelni!

kód: 50 Adatbázis nem olvasható!!! Indítsd újra a programot! A 00-ás hibakódú összeomlás előjele. Érdemes tényleg újraindítani a programot, offline verzió esetén a gép újraindítása is segíthet.

kód: 51 Adatfeldolgozási hiba! 01-es hiba is együtt jár vele. Valami nagy programhibára tapintottál rá.

kód: 52 Ének szövege nem található! 05-ös hibával együtt forul elő. Lásd ott!

kód: 53 A vetítő ablakot nem találom! A kiterjesztett asztal nem tud elindulni. Ha vannak más párbeszédablakok megnyitva, azokat nyugtázzuk! Ha nem tűnik el, újra kell indítani a vetítést, mert valami nagy gubanc van.

kód: 54 Ez az ének nem létezik, vagy sérült! Vidd be újra az éneket, különben 07-es hibába ütközöl.

kód: 55 Ezt a könyvet nem találom sehol! Ebből 02-es hiba lesz, ha nem cselekszel! Gépeld be újra az igehelyet! Ha nem tudod a rövidítést, akkor segít a lenyíló lista. Akkor is megjelenik, ha elfelejted a szóközt leütni a könyv után.

kód: 56 Nincs ilyen vers: A 03-as hiba előtt jelenik meg. Nézd meg, melyik verset keresi a program! Állítsd át a fordítást, ha az volt a gond, vagy gépeld be újra az igehelyet, ha elgépeltél valamit.

Egyéb hibaüzenetek a keresőben (Notice)

Gonosz vagy! Nem tudom mit keressek, de azt alaposan? A Kutass alaposabban! gombra kattintás, ha éppen egy kulcsszó sinc megadva, komoly bosszantással ér fel a program lelkivilágával szemben.

Nem kaptam értelmes karaktert a kereséshez! A ,;:.?! és szóköz karaktereket a kereső nem veszi figyelembe. Ha csak ilyen karaktereket írsz be, akkor ne is várj értelmes eredményt!

Ezt tényleg sehol se találom. Biztos, hogy angolul keresel? Vagy nagyon elgépeltél valamit, vagy ez az ének tényleg hiányzik.

{szám} angol diát találtam, ennyit már meg sem lehet jeleníteni. Egyszerre csak 200 találatot tud a program megjeleníteni. Szűkítsd a keresést! Ne a "the" szóra próbálj rákeresni!

Hát ez még így se lett meg... A Kutass alaposabban! sem mindig megoldás. Nem gépeltél el valamit?

Semmi kedvem {szám} találatot megjeleníteni. Szűkítsd a keresést! Nem az "és" szóra kelett volna keresned. 200 találatot már meg tud jeleníteni a kereső.

Őszintén sajnálom, de ilyen angol éneket nem találtam. Vigyázz a helyesírásra! Próbáld meg más címmel, vagy Kutass alaposabban, hátha úgy meglesz!

Nem találtam meg a dalt, pedig többször is kerestem. Javaslom, hogy a Kutass alaposabban! gombbal próbálkozz! Ha úgy se jön össze, akkor elgépelés esete áll fent.

Vissza